Blog

Vojtek Tímeát és Herczegné Ghyczy Zsuzsannát jelölték az Év tájépítésze címre

Nagy megtiszteltetésnek érezzük, hogy továbbjutottunk a szakmai megmérettetés döntőjébe!


Közös munkájuk 2002-ben kezdődött, s noha kétfős csapatuk azóta folyamatosan bővült, mégis az „eredeti” duót jelölték most az Év tájépítésze címre.

Vojtek Tímea és Herczegné Ghyczy Zsuzsanna munkáival valószínűleg olvasóink is találkoztak már. Például akkor, amikor az Országzászló téren vagy a Sóstó Tanösvényen jártak. Nos, most ezekkel a munkáikkal, valamint további magánkertekkel mérettették meg magukat – jelölés útján – az év tájépítészét (párosát) kereső versenyen.

A szakmai díjat idén egyelőre még senki nem nyerte el, ugyanis a versengés döntőjét októberben rendezik meg. A páros az első fordulón jutott túl sikeresen, ott egy prezentáció alapján választotta ki a szakmai zsűri a legjobb öt versenyzőt, köztük őket is. A döntést követően öt újságíró vállalta, hogy laudációt ír, amelyet aztán a döntőn adnak elő a versenyzőkről. Tímeát és Zsuzsannát Zubreczki Dávid újságíró méltatja majd, aki szintén közel áll a szakmához, mivel tájgazdálkodási mérnök végzettséggel rendelkezik.

Vojtek Tímeához és Herczegné Ghyczy Zsuzsannához is köthető a méltán népszerű sóstói terület
Fotó: Nagy Norbert / FMH-archív

– Tájépítész, kertművészet-történelemmel foglalkozó tanár és városi főkertész is rendszerint szerepel a versenyzők között, ebből is látszik: még a szakmán belül is különböző munkásságú emberek kerülnek egy kalap alá – tekintett előre Zsuzsanna, aki izgatottan várja az október eleji megmérettetést. Online a közönség is szavazhat!



Vissza