Blog

Képes riport a Bartók Béla tér építéséről és a tér első évéről

Az alábbiakban a számunkra oly kedves tér építésének néhyán pillanatát, és a már javarászt használatba vett tér hétköznapjait, ünnepnapjait mutatjuk be. További érdekességeket, a tervezés elméleti hátterének néhány szempontját a korábbi bejegyzésünkben ("A megújult BB tér titkai" cím alatt) olvashatják!

Előtte (építés közben) és utána

A korábban aszfalt és autók által uralt térrészlet megtelt élettel, növényekkel, igényes klinker és porfír burkolatot kapott. A tér egyik fontos feladata nyáron, hogy helyszínt adjon komolyzenei és jazz előadásoknak. Az utolsó kép egy ilyen koncert alkalmával készült 2021 nyarán.

  

  

Az első képen még láthatók az itt parkoló autók, a belvárosi környezethez méltatlan gyephézagos térkő  és a sajnos (invazív volta miatt) kivágára került bálványfa. Az alsó fotós barátunk álomszerűvé varázsolt képén már a 2021. nyári (féléves) park látható.

 

A tér ékessége a festői platánfa. Gyökérzetének védelme érdekében a törzse körül évelőágyások és deszka pódium kapott helyet, amelyet a diákok, a koncertlátogatók és a hangosító szakemberek is örömmel használnak.

    

A fákat választjuk ki Alsótekeresen.                  Porfír színpróba a helyszínen

   

A lépcső átalakulásásnak fázisai: régi, használaton kívüli medencével megszakított lépcső

    

Az elbontott lépcső és medence.                                                                        Elkészült az új lépcsőtömböket fogadó beton alaptest

  

A frissen lehelyezett porfír tömbök 2020 őszén.                                                                           A kész lépcsősor éjszakai fényeknél                                   

  

 

Az új lépcső építésével a Csók István Képtár megnyílt a tér felé...

A tér a Gyermekkönyvtár felől 2016-ban, 2020 végén és 2021-ben.

Ez elkészült padok

    

A hulladékgyűjtők, információs táblák grafikája a tervezőasztalon és a valóságban

           

 

 

 

 

 

 

 



Vissza