Blog


Faültetés
Faültetés

A székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola hátsó udvarát az iskola vezetőségével egyeztetve a Jászberényi házaspár felajánlásából vásárolt fákkal telepítettük be. Az elültetett 16/18-as törzskörméretű szivarfák nem csak az udvar mikroklímáját javítják, szűrik a szállóport, de remélhetőleg több osztályterem klimatizálását is megoldja. Árnyat adó lomjukkal, illatos virágjaikkal, ősszel pedig barkácsoláshoz felhasználható terméseikkel is hozzájárulnak az udvar kellemesebbé tételéhez.

Székesfehérvár Idősek Otthona - belső udvar tervezése
Székesfehérvár Idősek Otthona - belső udvar tervezése

2011-ben díjazás nélkül terveztük meg az székesfehérvári Idősek Otthonának átriumát. Szerettünk volna hozzájárulni ahhoz, hogy a demens betegek is levegőzhessenek, egy csöppnyi zöld környezetben lehessenek.

Waldorf iskola – udvar tervezés
Waldorf iskola – udvar tervezés

2015-ben kertépítészeti ötlettervet készítettünk költségvetés-kiírással a székesfehérvári Fehér Vár Waldorf Általános Iskola számára, melynek során mertünk nagyot álmodni és vidám iskolaudvart terveztünk a meglévő leromlott állapotú teniszpályából. Mert hiszünk a felnövekvő ifjúságba elvetett magban.

Virágos Magyarországért – zsűrizés – Vojtek Tímea
Virágos Magyarországért – zsűrizés – Vojtek Tímea

A Virágos Magyarországért mozgalom zsűritagjaként 2015 nyarán egyes magyarországi települések zöldfelületi értékelésében vettem részt.   A mozgalom célja a hazai kertkultúra felkarolása, támogatása, népszerűsítése.